lauantai 14. marraskuuta 2015

Suunnittelua

Hyvä suunitelma helpottaa ihan hirveästi visualistin työtä ja säästää hänen aikaa. Nykyään aikaa ei sellaiseen oikein meinaa jäädä kun kaikesta nipistetään, mutta jos vain mahdollista, se pitäisi yrittää silti tehdä. Kokemuksen kautta olen oppinut, että sen kanssa saa paljon parempaa jälkeä aikaiseksi ja ajoissa. Jos vaikka sattuisi niin, että visualisti sairastuu, eikä pääse laittamaan kampanjaa, hänen suunnitelman kanssa myymälän henkilökunta voi toteuttaa kampanjan omillaan. Ei ehkä ihan niin hyvin, mutta tärkeimmät asiat tulee ainakin kuntoon. Suosittelen lämpimästi kaikille, olipa kyseessä aloitteleva visualisti tai kokenut konkari, tämän työkalun avulla pidät paletin kasassa!

Ennen myymälän pohjapiirrokseni näytti suurin piirtein tältä.


Hahmotin myymälän seinät ja piirsin suurin piirtein vain kalusteiden paikat ja kirjoitin itselleni muistiinpanoja. Jos kysyin joltain, saiko suunnitelmastani selvää, kaikki yleensä vastasivat, että saa. Mutta olen aika varma, ettei he kuitenkaan ihan täytsin voineet ymmärtää tätä viivojen ja nuolien sotkua. Päätin kehittää vähän selkeämmän myymälän pohjapiirroksen PowerPointin avulla.



Kalusteiden paikat vaihtuu tiuhaan tahtiin. Tähän pohjaan olen tallentanut valmiiksi kaikki elementit ja kun olen tekemässä suunnitelmaa, muutan kalusteiden paikkoja juuri sen mukaan kun ne ovat sillä hetkellä myymälässä tai jopa siirrän ne valmiiksi niille paikoille joille olen niitä ajatellut. Sitten tulostan pohjapiirroksen ja menen sen kanssa myymälään. Siellä mun on kaikista helpointa hahmottaa tuotteiden, värien ja eri tyylien määrän. Lisäksi kirjoitan ylös tulossa olevat tuotteet ja pyrin keksimään niille myös paikat. Aina se ei kuitenkaan onnistu, koska en voi koskaan tietää ihan tarkkaa päivää jolloin tuotteet saapuu myymäläämme. 

Jos käytössäni on paljon aikaa suunnitelman laatimiseen, teen sen kokonaan PowerPointilla tai sitten kirjoitan kynällä itselleni muistiinpanot myymälän puolella ja teen suunnitelman puhtaaksi koneella.
Tämän suunnitelman tein kevään Myllytykseen. Sen jätin myymälään ja tytöt katsoivat siitä joka päivä mitä muutoksia heidän oli tehtävä. Itse en ollut paikan päällä kuin ainoastaan aloituspäivänä ja puolikkaan perjantai päivän. Muutokset oli tehtävä joka aamu.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti